Sałatka z kapusty pekińskiej, jakiej nie znacie. Poznaj prosty przepis

Sałatka z kapusty pekińskiej
Źródło: GettyImages

Składniki

Sałatka z kapusty pekińskiej

  • 1 łyżka Majonez
  • 0.5 Sztuka Kapusta pekińska
  • 0.5 Sztuka Papryka czerwona
  • 0.5 Puszka Kukurydza konserwowa
  • 0.3 Sztuka Por
  • 2 łyżki Jogurt naturalny
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. 1

    Kapustę pekińską starannie umyj, a następnie osusz. Przekrój warzywo na pół, wytnij z niego głąb, a pozostałą część drobno poszatkuj. 

  2. 2

    Paprykę czerwoną starannie umyj, osusz, wytnij z niej gniazdo nasienne i pokrój w niewielką kostkę.

  3. 3

    Kukurydzę konserwową odsącz z zalewy.

  4. 4

    Odkrój zieloną część pora. Pozostały fragment przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój warzywo w półksiężyce. 

  5. 5

    W misce umieść pokrojoną paprykę, pora, kapustę pekińską oraz kukurydzę konserwową. Następnie dodaj do naczynia majonez oraz jogurt naturalny i starannie wymieszaj wszystkie komponenty. 

  6. 6

    Dopraw sałatkę z kapusty pekińskiej do smaku solą oraz czarnym pieprzem mielonym.

     

    Sałatka z kapusty pekińskiej może być serwowana samodzielnie lub w towarzystwie świeżego pieczywa.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też