Koreczki z tortilli — kultowy przysmak, doskonały nie tylko na Sylwestra

Koreczki z tortilli, z dodatkiem łososia
Źródło: GettyImages

Składniki

Koreczki z tortilli

  • 75 g Serek śmietankowy
  • 300 g Wędzony łosoś
  • 150 g Miks sałat
  • 180 g Placki tortilli

Przygotowanie

  1. 1

    Placek tortilli posmaruj kremowym serkiem. 

  2. 2

    Na warstwę serka nałóż rozdrobnione kawałki wędzonego łososia oraz mix sałat.

  3. 3

    Umyj koperek i drobno go posiekaj. Następnie wierzch przekąski posyp pokrojonym ziołem. 

  4. 4

    Placek tortilli wraz z dodatkami zwiń w rulon, po czym pokrój w plastry. Gotowe koreczki z tortilli nabij na wykałaczki — drewniane lub ozdobne patyczki z plastiku. 

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też