Syrop z babki lancetowatej — naturalna metoda na walkę z grypą

Syrop z babki lancetowatej
Źródło: GettyImages

Składniki

Syrop z babki lancetowatej

  • 500 g Cukier
  • 0.5 Litr Woda
  • 6 garści Babka lancetowata

Przygotowanie

  1. 1

    Liście babki lancetowatej zmiel, wykorzystując do tego celu maszynkę do mielenia mięsa lub tradycyjny blender.

  2. 2

    Następnie zalej zmielone liście wodą i dodaj cukier. Przygotowany wywar stale mieszaj, do momentu zgęstnienia płynu.

  3. 3

    Gdy syrop z babki lancetowatej nabierze odpowiedniej konsystencji, przelej wrzący płyn do wyparzonych słoików i szczelnie je zakręć. Pojemniki połóż dnem do góry i pozostaw je w tej pozycji do całkowitego wystudzenia. Chodny syrop z babką lancetowatą przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też