Puree z dyni, prosty sposób na zdrową przekąskę dla dziecka

Puree z dyni
Źródło: GettyImages

Składniki

Puree z dyni - przepis

  • 1 sztuka Dynia Hokkaido
  • 1 Szczypta Sól kamienna
  • 1 szczypta Pieprz
  • 1 łodyga Rozmaryn
  • 3 łyżki Olej roślinny

Przygotowanie

  1. 1

    Dynię umyj, pokrój w grube plastry, zdejmij skórę, wyjmij nasiona i pokrój miąższ w grubą kostkę.

  2. 2

    Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 170 stopni.

  3. 3

    Na papier do pieczenia wyłóż kawałki dyni. Posyp solą, pieprzem, polej oliwą. Na środek połóż rozmaryn.

  4. 4

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też