Krem snickers - baza do ciasta, kanapek i domowych drożdżówek

Krem snickers
Źródło: GettyImages

Składniki

Krem snickers przepis

  • 0.5 Szklanka Słodzone mleko skondensowane
  • 4 łyżki Masło
  • 0.5 Szklanka Mleko w proszku
  • 0.25 Szklanka Cukier puder
  • 0.5 Szklanka Orzechy mielone
  • 0.5 Szklanka Nutella
  • 0.5 Szklanka Masło orzechowe
  • 4 łyżki Mleko 3,2%

Przygotowanie

  1. 1

    Mleko skondensowane wlej do rondelka z grubym dnem. Włącz gaz i podgrzewaj na małym ogniu, ciągle mieszając, do czasu, aż stanie się gęste i zmieni kolor na jasnopomarańczowy. Konsystencja gotowego mleka powinna przypominać budyń o smaku toffi.

  2. 2

    Zdejmij z ognia, odczekaj 5 minut i dodaj łyżkę masła oraz połowę porcji mleka w proszku. Wymieszaj, dodaj posiekane orzechy, połącz składniki.

  3. 3

    Masło orzechowe zmiksuj z pozostałym masłem, mlekiem w proszku i cukrem pudrem. 

  4. 4

    Nutellę wymieszaj z letnim mlekiem.

  5. 5

    Do słoika wkładaj porcjami masę ze skondensowanego mleka, nutellę i masę z masła orzechowego.

     

    Zobacz także:

     

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też