Koktajl z jarmużu — smakowita bomba witaminowa, czyli domowy sposób na odporność

Koktajl z jarmużu
Źródło: Shutterstock/Vladislav Noseek

Składniki

Koktajl z jarmużu

  • 160 g Jabłko
  • 50 g Liście jarmużu
  • 140 g Banan
  • 150 ml Sok pomarańczowy

Przygotowanie

  1. 1

    Banana obierz ze skóry i podziel na mniejsze kawałki.

  2. 2

    Jabłko obierz ze skóry, przekrój na ćwiartki i wytnij gniazdo nasienne.

  3. 3

    Jarmuż opłucz pod bieżącą wodą, a następnie osusz. Usuń twarde nerwy z liści.

  4. 4

    W kielichu blendera umieść kawałki banana, jabłka oraz liście jarmużu, a następnie wlej sok pomarańczowy. Blenduj komponenty, aż do chwili otrzymania jednolitego roztworu. 

  5. 5

    Koktajl z jarmużu ma gęstą konsystencję, jeżeli preferujesz rzadsze napoje, dodaj do niego wodę lub większą ilość soku pomarańczowego.

     

    Koktajl z jarmużem serwuj bezpośrednio po przygotowaniu lub przelej do termosu i zabierz ze sobą do pracy, lub do szkoły.

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też