Roladki z tortilli

Roladki z tortilli
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 3 sztuki Placki tortilli
  • 250 g Wędzony łosoś
  • 200 g Serek śmietankowy
  • Majonez
  • Liście szpinaku

Przygotowanie

  1. 1

    Każdy placek tortilli posmaruj śmietankowym serkiem. Na serek rozłóż świeże liście szpinaku i pokryj je majonezem.

  2. 2

    Następnie na warstwę majonezu połóż mniejsze kawałki wędzonego łososia i ponownie rozprowadź powłokę majonezu.

  3. 3

    Placki zawijaj na kształt rulonu i owiń je folią spożywczą. Roladki z tortilli umieść w lodówce — powinny pozostać w niej przynajmniej 30 minut.

  4. 4

    Po schłodzeniu tortilli odwiń roladę z folii spożywczej i pokrój ją na niegrube plastry. Pyszna przekąska z łososiem gotowa! Gwarantujemy, że szybko zniknie z talerza.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też