Koktajl z mango i mleczkiem kokosowym

 Koktajl z mango i mleczkiem kokosowym
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 1 sztuka Mango
  • 400 ml Mleczko kokosowe
  • 1 łyżka Sok z limonki

Przygotowanie

  1. 1

    Koktajl inspirowany kuchnią tajską jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Najpierw przekrój mango na pół, obierz ze skórki i wydrąż miąższ owocu. Warto robić to nad naczyniem, gdyż z owocu wycieka spora ilość soku.

  2. 2

    Słodki miąższ połącz z puszką mleczka kokosowego oraz sokiem z limonki i zblenduj składniki na gładką konsystencję. Koktajl z mango i mleczkiem kokosowym gotowy! Możesz wypić go na drugie śniadanie lub podwieczorek albo cieszyć się wyrazistym smakiem napoju pomiędzy posiłkami.

  3. 3

    Jeśli smakuje Ci połączenie mango i mleczka kokosowego, koniecznie wypróbuj też przepis na deser mango sticky rice.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też