Koktajl z mango i mleczkiem kokosowym
Kiedy przychodzi ochota na szklankę pysznego napoju, sięgnij po przepis na koktajl z mango i mleczkiem kokosowym. Przygotujesz go w dwóch krokach, z łatwo dostępnych składników. Słodki smak owocu połączony z mleczkiem kokosowym nie tylko zasmakuje, ale i nasyci. Zobacz, jak przygotować ten pyszny napój, inspirowany kuchnią tajską.
Składniki
- 1 sztuka Mango
- 400 ml Mleczko kokosowe
- 1 łyżka Sok z limonki
Przygotowanie
- 1
Koktajl inspirowany kuchnią tajską jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Najpierw przekrój mango na pół, obierz ze skórki i wydrąż miąższ owocu. Warto robić to nad naczyniem, gdyż z owocu wycieka spora ilość soku.
- 2
Słodki miąższ połącz z puszką mleczka kokosowego oraz sokiem z limonki i zblenduj składniki na gładką konsystencję. Koktajl z mango i mleczkiem kokosowym gotowy! Możesz wypić go na drugie śniadanie lub podwieczorek albo cieszyć się wyrazistym smakiem napoju pomiędzy posiłkami.
- 3
Jeśli smakuje Ci połączenie mango i mleczka kokosowego, koniecznie wypróbuj też przepis na deser mango sticky rice.
Zobacz także: