Pyszne ciasteczka dyniowe dla Twojego dziecka

Ciastka z dyni
Źródło: GettyImages

Składniki

Ciastka z dyni - przepis

  • 1 szklanki Mąka pszenna
  • 3 łyżki Purée z dyni
  • 100 g Zimne masło
  • 1 łyżka Smalec
  • 0.5 Łyżeczka Proszek do pieczenia
  • 2 łyżeczki Cukier puder
  • 2 sztuki Żółtko
  • 1 Szczypta Sól

Przygotowanie

  1. 1

    Mąkę, proszek do pieczenia wymieszaj i przesiej do dużej miski lub na stolnicę.

  2. 2

    Zrób w mące wgłębienie, dodaj żółtka, cukier puder, sól, smalec, puree z dyni oraz pokrojone na mniejsze kawałki masło. Wyrób ciasto.

  3. 3

    Uformuj ciasto w osełkę, owiń folią i włóż do lodówki na 20 minut.

  4. 4

    Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 170 stopni.

  5. 5

    Wyjmij ciasto z lodówki. Uformuj z ciasta równe kulki, rozpłaszcz ciasto formując okrągłe ciasteczka. Rozłóż na blaszce tak, aby między ciasteczkami było około 0,5 cm wolnego miejsca.

  6. 6

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też