Kruche ciasteczka, które zrobisz z dwóch składników. Ten przepis to prawdziwe odkrycie!

Kruche ciasteczka
Źródło: Shutterstock/Lyudmila Zavyalova

Składniki

Kruche ciasteczka

  • 8 łyżek Cukier
  • 1 opakowanie Ciasto francuskie

Przygotowanie

  1. 1

    Nagrzej piekarnik do temperatury 200 st. C.

  2. 2

    Następnie przygotuj dwie blachy na kruche ciasteczka. Wystarczy wyłożyć ją kawałkiem papieru  do pieczenia.

  3. 3

    Na stolnicę wsyp 1 łyżkę cukru, a następnie rozłóż na niej ciasto francuskie. Należy rozwałkować go na nieco cieńszy placek.

  4. 4

    Przygotowane ciasto francuskie oprósz 2 łyżkami cukru i raz jeszcze rozwałkuj.

  5. 5

    Ciasto francuskie zawiń na kształt rulonu, a następnie podziel nożem na mniejsze części. 

  6. 6

    Kruche ciasteczka umieść na przygotowanych blachach do pieczenia i włóż do nagrzanego piekarnika. Ciasteczka powinny się piec przez 20 minut.

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też