Domowe czekoladki Reese’s. Rewelacyjne jak oryginał, a do ich zrobienia wystarczy kilka składników

Domowe czekoladki Reese's
Źródło: Shutterstock/Creativan

Składniki

Składniki na domowe czekoladki Reese’s

  • 2 łyżki Cukier puder
  • 120 g Masło orzechowe
  • 170 g Czekolada

Przygotowanie

  1. 1

    Do wykonania domowych czekoladek Reese’s potrzebne będą dodatkowe akcesoria. Jednym z niezbędnych elementów są papierowe karbowane niewielkie papilotki do muffinek lub babeczek. To właśnie one nadają czekoladkom Reese’s odpowiedni kształt.

  2. 2

    W misce umieszczamy masło orzechowe i cukier puder i bardzo dokładnie łączymy ze sobą oba składniki, ucierając je na jednolitą masę.

  3. 3

    W wodnej kąpieli w szklanej misce umieszczonej w garnku z wrzącą wodą lub – po prostu w rondelku - umieszczamy czekoladę i roztapiamy ją do płynnej konsystencji.

  4. 4

    Przygotowujemy papiloty na babeczki i w każdej z nich na dnie umieszczam po jednej łyżce roztopionej czekolady.

  5. 5

    Kolejny krok to odczekanie chwili aż czekolada nieco stężeje i wyłożenie na nią łyżeczki masła czekoladowego wymieszanego z cukrem pudrem.

  6. 6

    W ramach kolejnej warstwy kładziemy kolejną łyżkę roztopionej czekolady.

  7. 7

    Kiedy domowe czekoladki Reese’s nie będą już ciepłe, wkładamy je do lodówki na około dwie godziny, żeby czekolada miała szansę porządnie zastygnąć.

  8. 8

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też