Kulki raffaello

Kulki raffaello
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 4 łyżki Kasza jaglana
  • 2 łyżeczki Wiórki kokosowe
  • 2 łyżeczki Amarantus ekspandowany
  • Owoce

Przygotowanie

  1. 1

    Ugotuj kaszę jaglaną. Kiedy przestygnie, zacznij formować z niej kuleczki à la raffaello. Kasza staje się bardziej plastyczna, kiedy jest schłodzona, dlatego pomocnym rozwiązaniem okaże się umieszczenie jej w lodówce na kilka minut.

  2. 2

    Każdą z kulek raffaello obtocz delikatnie w wiórkach kokosowych oraz amarantusie ekspandowanym. Deser możesz podawać razem z kawałkami świeżych owoców, np. bananem lub kiwi. Przekąska stanie się jeszcze atrakcyjniejsza, jeśli z owoców powycinasz różne kształty.

  3. 3

    Posiłek nadaje się dla dzieci już od 8. miesiąca życia.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis

Przeczytaj też