Serowe paluchy z ciasta francuskiego
Niezwykle chrupiące ciasto francuskie wypełnione pysznym serem to przysmak, który idealnie nadaje się do lampki wina, ale równie dobrze może stanowić pyszną przekąskę dla dzieci. Zobacz, jak przygotować szybkie paluchy z ciasta francuskiego.
Składniki
- 2 opakowania Ciasto francuskie
- 1.5 łyżeczka Pesto z bazylii
- 50 g Parmezan starty
- 6 plastrów Ser żółty
- Oliwa z oliwek
- 1 Jajko
- Sezam
Przygotowanie
- 1
Rozłóż ciasto francuskie, skrop je odrobiną oliwy z oliwek, a następnie nałóż pesto.
- 2
Posyp tartym parmezanem i rozłóż pokrojone plastry sera żółtego.
- 3
Pierwszy płat ciasta francuskiego nakryj drugim. Pokrój je na w słupki i zawiń w spiralę.
REKLAMA - 4
Przygotowane paluchy z ciasta francuskiego ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy paluch natrzyj rozkłóconym jajkiem i posyp odrobiną sezamu.
- 5
Tak przygotowane paluchy z ciasta francuskiego piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 st. C przez ok. 15 minut.
- 6
Posiłek nadaje się dla dzieci powyżej 10. miesiąca życia.
Zobacz także: