Serowe paluchy z ciasta francuskiego

Serowe paluchy z ciasta francuskiego
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 2 opakowania Ciasto francuskie
  • 1.5 łyżeczka Pesto z bazylii
  • 50 g Parmezan starty
  • 6 plastrów Ser żółty
  • Oliwa z oliwek
  • 1 Jajko
  • Sezam

Przygotowanie

  1. 1

    Rozłóż ciasto francuskie, skrop je odrobiną oliwy z oliwek, a następnie nałóż pesto.

  2. 2

    Posyp tartym parmezanem i rozłóż pokrojone plastry sera żółtego.

  3. 3

    Pierwszy płat ciasta francuskiego nakryj drugim. Pokrój je na w słupki i zawiń w spiralę.

  4. 4

    Przygotowane paluchy z ciasta francuskiego ułóż  na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy paluch natrzyj rozkłóconym jajkiem i posyp odrobiną sezamu.

  5. 5

    Tak przygotowane paluchy z ciasta francuskiego piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 st. C przez ok. 15 minut.

  6. 6

Smacznego

Oceń przepis

Przeczytaj też