Ekspresowa zupa czosnkowa z grzankami

Ekspresowa zupa czosnkowa z grzankami
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 1 litr Bulion
  • 4 ząbki Czosnek
  • 200 g Szynka
  • 1 łyżka Olej roślinny
  • 2 kromki Chleb

Przygotowanie

  1. 1

    Podgrzej bulion i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.

  2. 2

    Gotuj chwilę, aby cała zupa przeszła intensywnym smakiem czosnku.

  3. 3

    W międzyczasie,  na patelni z odrobiną oleju roślinnego usmaż szynkę, pokrojoną w drobną kostkę.

  4. 4

    Kromki chleba pokrój na małe kawałki. Na patelni rozgrzej oleju i smaż kostki chleba na chrupiące grzanki.

  5. 5

    Przygotuj danie. Do każdego talerza włóż szynkę i zalej aromatycznym, czosnkowym bulionem.

  6. 6

    Do gorącego bulionu czosnkowego wysp grzanki. Zupę czosnkową możesz udekorować koperkiem.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też