Wegańskie tiramisu bez jajek

Wegańskie tiramisu
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 2 łyżeczki Kawa rozpuszczalna
  • 50 ml Gorąca woda
  • 4 łyżki Płatki owsiane
  • 300 g Tofu jedwabiste
  • 2 łyżki Syrop z agawy
  • 1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy
  • Kakao

Przygotowanie

  1. 1

    Kawę rozpuszczalną zalej gorącą wodą, wymieszaj i zalej nią płatki owsiane. Odstaw na bok, aby odpowiednio namokły.

  2. 2

    W blenderze wymieszaj tofu, ekstrakt waniliowy i syrop z agawy.

  3. 3

    Namoczone płatki owsiane rozłóż na dnie dwóch pojemniczków. Następnie nałóż na nie krem ​​z tofu. Deser przechowuj w lodówce przez co najmniej 4 godziny —  najlepiej, żeby chłodził się w niej całą noc.

  4. 4

Smacznego

Oceń przepis

Przeczytaj też