Wegańskie tiramisu bez jajek
Zdrowy sposób na przygotowanie pysznego tiramisu bez jajek.
Autor:
Smak.pl
Fit desery
Strefa Fit
Strefa Wege
Dania wegańskie
Dania wegetariánskie
Rodzaje dań
Desery
Główne składniki
Łatwe dania
Dania do 15 minut
Okazje
Walentynki
REKLAMA
Składniki
- 2 łyżeczki Kawa rozpuszczalna
- 50 ml Gorąca woda
- 4 łyżki Płatki owsiane
- 300 g Tofu jedwabiste
- 2 łyżki Syrop z agawy
- 1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy
- Kakao
Przygotowanie
- 1
Kawę rozpuszczalną zalej gorącą wodą, wymieszaj i zalej nią płatki owsiane. Odstaw na bok, aby odpowiednio namokły.
- 2
W blenderze wymieszaj tofu, ekstrakt waniliowy i syrop z agawy.
- 3
Namoczone płatki owsiane rozłóż na dnie dwóch pojemniczków. Następnie nałóż na nie krem z tofu. Deser przechowuj w lodówce przez co najmniej 4 godziny — najlepiej, żeby chłodził się w niej całą noc.
REKLAMA - 4
Przed podaniem wegańskie tiramisu posyp odrobiną kakao.
Zobacz także:
REKLAMA