Naleśniki z łososiem

Naleśniki z łososiem
Źródło: GettyImages

Składniki

Ciasto naleśnikowe

  • 1 szklanki Mąka pszenna
  • 2 szklanek Mleko
  • 2 Jajko
  • 0.25 Łyżeczka Proszek do pieczenia
  • Olej
  • Sól

Nadzienie do naleśników

  • 100 g Wędzony łosoś
  • 0.5 kilogram Ser biały
  • 1 pęczek Szczypiorek
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Czosnek granulowany

Przygotowanie

  1. 1

    Mleko wlej do miski i połącz je z mąką, proszkiem do pieczenia, jajkami oraz szczyptą soli. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj, tak, żeby pozbyć się grudek. Z jednolitego, gęstego ciasta smaż cienkie naleśniki na odrobinie rozgrzanego oleju.

  2. 2

    W międzyczasie przygotuj nadzienie do naleśników. Do białego serka dodaj drobno pokrojony szczypiorek, dopraw do smaku i starannie wymieszaj. Możesz wcześniej zblendować ser, żeby farsz był bardziej kremowy.

  3. 3

    Gotowe naleśniki posmaruj warstwą przygotowanego twarożku, a na każdy placek połóż kilka plasterków wędzonego łososia.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis

Przeczytaj też