Kajmakowe tiramisu – smaczna i szybka alternatywa tradycyjnego deseru

Kajmakowe tiramisu
Źródło: GettyImages

Składniki

Kajmakowe tiramisu przepis

  • 1 opakowanie Serek mascarpone
  • 1 łyżka Cukier puder
  • 0.5 Szklanka Kawa rozpuszczalna
  • 4 łyżki Amaretto
  • 1 puszka masa kajmakowa
  • 100 ml Śmietana kremówka 36%
  • 1 opakowanie Długie biszkopty
  • 2 łyżeczki Kakao

Przygotowanie

  1. 1

    Śmietankę ubij na sztywno, dodaj cukier puder i wymieszaj. Śmietankę porcjami wmieszaj w mascarpone.

  2. 2

    Przygotuj szklankę kawy, dodaj amaretto, wymieszaj i wystudź.

  3. 3

    Biszkopty podziel na mniejsze części i wyłóż dno słoików.

  4. 4

    Łyżką polej biszkopty kawą, tak aby nasiąkły płynem.

  5. 5

    Biszkopty zalej połową porcji kremu.

  6. 6

    Masę kajmakową wymieszaj, rozłóż na krem mascarpone.

  7. 7

    Wyłóż pozostały krem, wyrównaj powierzchnię deseru i udekoruj wierzch kakao.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też