Domowe spaghetti Kasi Cichopek — przepis, który zachwycił użytkowników Instagrama

Domowe spaghetti
Źródło: Shutterstock/Liliya Kandrashevich

Składniki

Domowe spaghetti

  • 400 g Makaron spaghetti
  • 500 g Mięso mielone wieprzowe
  • 4 ząbki Czosnek
  • Sól
  • 20 ml Oliwa z oliwek
  • Pieprz czarny mielony
  • 400 g Sos pomidorowy
  • Parmezan
  • Bazylia
  • Oregano

Przygotowanie

  1. 1

    Czosnek obierz z łupin i przeciśnij go przez praskę.

  2. 2

    Na patelni rozgrzej niewielką ilość oliwy z oliwek, a następnie dodaj rozdrobniony czosnek. Smaż składniki przez ok. 2 minuty, po czym dodaj na patelnię mięso mielone i smaż komponenty do chwili zarumienienia. 

  3. 3

    Następnie wlej na patelnię sos pomidorowy i dopraw danie do smaku solą, czarnym pieprzem mielonym oraz oregano. Jeżeli sos będzie zbyt rzadki, zredukuj go, ustawiając moc palnika na maksymalną i kontynuuj smażenie składników bez przykrycia. 

  4. 4

    W międzyczasie ugotuj makaron spaghetti zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Następnie odcedź pastę i dodaj ją do sosu pomidorowego. 

  5. 5

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też