Krem à la nutella z awokado i bananem

Krem à la nutella z awokado i bananem
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 1 sztuka Awokado
  • 1 sztuka Banan
  • 1 łyżka Syrop klonowy
  • 2 łyżki Kakao bezglutenowe
  • Mielony cynamon
  • 50 g Mielone orzechy laskowe

Przygotowanie

  1. 1

    Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ.

  2. 2

    Obierz banana ze skórki i pokrój go na plasterki.

  3. 3

    Umieść wszystkie składniki (awokado, banana, syrop klonowy, kakao, mielony cynamon i zmielone orzechy laskowe) w blenderze i wymieszaj na aksamitną pastę. Jeśli masa jest zbyt gęsta, możesz dodać odrobinę oleju kokosowego.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też