Krem à la nutella z awokado i bananem
Pyszne połączenie delikatnych smaków awokado i słodkiego banana uzupełnione syropem klonowym, kakao, cynamonem i orzechami.
Autor:
Smak.pl
Fit przekąski
Strefa Wege
Dania do 15 minut
Owoce
Bakalie
Przekąski
Dieta bez laktozy
Dieta bezglutenowa
Dieta na masę
REKLAMA
Składniki
- 1 sztuka Awokado
- 1 sztuka Banan
- 1 łyżka Syrop klonowy
- 2 łyżki Kakao bezglutenowe
- Mielony cynamon
- 50 g Mielone orzechy laskowe
Przygotowanie
- 1
Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ.
- 2
Obierz banana ze skórki i pokrój go na plasterki.
- 3
Umieść wszystkie składniki (awokado, banana, syrop klonowy, kakao, mielony cynamon i zmielone orzechy laskowe) w blenderze i wymieszaj na aksamitną pastę. Jeśli masa jest zbyt gęsta, możesz dodać odrobinę oleju kokosowego.
Zobacz także:
REKLAMA