Ciasto francuskie z jabłkami

Ciasto francuskie z jabłkami
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 1 opakowanie Ciasto francuskie
  • 3 sztuki Jabłko
  • 2 opakowania Cukier wanilinowy
  • Mielony cynamon
  • Jajko

Przygotowanie

  1. 1

    Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.

  2. 2

    Obierz jabłka i zetrzyj je na grubszych oczkach. Następnie dodaj do nich cukier waniliowy i mielony cynamon.

  3. 3

    Ciasto francuskie podziel na dwie części i rozwałkuj je na cienkie arkusze. Następnie pokrój je na większe kwadraty. Na każdą część nałóż łyżkę nadzienia jabłkowego i złóż ciasto tak, aby powstał trójkąt. Następnie dociśnij krawędzie — możesz użyć do tego widelca.

  4. 4

    Przygotowane trójkąty z ciasta francuskiego ułóż na blasze do pieczenia i posmaruj je rozbełtanym jajkiem.

  5. 5

    Ciasto francuskie z jabłkami piecz w nagrzanym piekarniku ok. 20 minut.

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też