Ciasto francuskie z jabłkami
Słodkie przekąski z ciasta francuskiego nigdy nie zawodzą. Wypróbuj przepis na delikatne trójkąty z nadzieniem jabłkowym.
Autor:
Smak.pl
Kuchnia francuska
Kuchnie świata
Rodzaje dań
Przekąski
Desery
Posiłki
Deser
Główne składniki
Owoce
Łatwe dania
Dania do godziny
REKLAMA
Składniki
- 1 opakowanie Ciasto francuskie
- 3 sztuki Jabłko
- 2 opakowania Cukier wanilinowy
- Mielony cynamon
- Jajko
Przygotowanie
- 1
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
- 2
Obierz jabłka i zetrzyj je na grubszych oczkach. Następnie dodaj do nich cukier waniliowy i mielony cynamon.
- 3
Ciasto francuskie podziel na dwie części i rozwałkuj je na cienkie arkusze. Następnie pokrój je na większe kwadraty. Na każdą część nałóż łyżkę nadzienia jabłkowego i złóż ciasto tak, aby powstał trójkąt. Następnie dociśnij krawędzie — możesz użyć do tego widelca.
REKLAMA - 4
Przygotowane trójkąty z ciasta francuskiego ułóż na blasze do pieczenia i posmaruj je rozbełtanym jajkiem.
- 5
Ciasto francuskie z jabłkami piecz w nagrzanym piekarniku ok. 20 minut.
REKLAMA