Makaron z truskawkami, czyli pomysł na smaczny obiad w 30 minut

Makaron z truskawkami
Źródło: GettyImages

Składniki

Makaron z truskawkami

  • 400 g Truskawki
  • 5.5 łyżek Śmietana 18% homogenizowana
  • 150 g Makaron kokardki
  • 4 łyżki Cukier

Przygotowanie

  1. 1

    Wybrany makaron ugotuj w osolonej wodzie, zgodnie ze wskazówkami, zamieszczonymi na opakowaniu produktu. Kiedy będzie już gotowy, odcedź go na durszlaku, przelewając pastę strumieniem wody.

  2. 2

    Świeże truskawki pozbaw szypułek i starannie umyj owoce. Następnie podziel je na mniejsze części i przełóż do większego naczynia. Do owoców dosyp cukier (ok. 3-4 łyżki), po czym połącz całość, korzystając z blendera bądź widelca.

  3. 3

    Do owocowej mieszanki dodaj śmietanę homogenizowaną i dokładnie wymieszaj.

  4. 4

    Odcedzony makaron rozłóż na talerze. Wierzch dania ozdób sosem truskawkowym oraz kawałkami świeżych owoców. 

     

    Wypróbuj także przepis na prosty deser dla Twojego dziecka — ryż z truskawkami.

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też