Ciastka marchewkowe dla niemowlaka z 5 składników

Ciastka marchewkowe
Źródło: GettyImages

Składniki

Ciastka marchewkowe przepis

  • 100 g Marchewki
  • 1.5 szklanki Mąka pszenna
  • 100 g Zimne masło
  • 5 łyżeczek Cukier puder
  • 0.5 Łyżeczka Proszek do pieczenia

Przygotowanie

  1. 1

    Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki.

  2. 2

    Do marchewki dodaj proszek do pieczenia, mąkę i dokładnie wymieszaj.

  3. 3

    Dodaj cukier oraz pokrojone w kostkę, zimne masło. Wyrób ciasto.

  4. 4

    Ciasto owiń folią i odstaw do lodówki na 30 minut.

  5. 5

    Po tym czasie rozwałkuj ciasto na grubość ok. 4 milimetrów, wytnij ciastka.

  6. 6

    Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.

  7. 7

    Gotowe ciastka ułóż na blaszce tak aby nie stykały się. Najlepiej zostaw około 0,5 cm wolnego miejsca między nimi tak, aby się nie skleiły w czasie pieczenia.

  8. 8

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też