Jaglanka dla dzieci - najlepszy sposób na zdrowe i ciepłe śniadanie

Jaglanka
Źródło: GettyImages

Składniki

Jaglanka przepis

  • 0.5 Szklanka Kasza jaglana
  • 1 szklanki Mleko migdałowe
  • 1 szklanki Woda
  • 1 łyżka Olej lniany
  • 1 sztuka Banan
  • 1 Szczypta Sól
  • 1 garść Owoce

Przygotowanie

  1. 1

    Kaszę jaglaną zalej gotowaną wodą, odcedź.

  2. 2

    Do garnka wlej mleko migdałowe oraz wodę, doprowadź do wrzenia, a następnie dodaj kaszę jaglaną, zmniejsz ogień, przykryj garnek pokrywką i gotuj przez 20 minut.

  3. 3

    Banana obierz ze skórki, odetnij końce i rozgnieć owoc widelcem tak, aby powstała papka.

  4. 4

    Po tym czasie dodaj do jaglanki sól, olej lniany i banana. Wymieszaj.

  5. 5

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też