Szybka zupa kalafiorowo-ziemniaczana
Szybka i doskonała zupa, która ucieszy zarówno oko, jak i żołądek.
Autor:
Smak.pl
REKLAMA
Składniki
- 1 sztuka Kalafior
- 3 sztuki Ziemniaki
- 1 sztuka Marchewki
- 1 sztuka Pietruszka
- 1 szczypta Sól
- 1 szczypta Pieprz czarny mielony
- 1 szczypta Kminek rzymski
- 1 sztuka Jajko
- 1 szczypta Pietruszka
Przygotowanie
- 1
Pokrój kalafiora na róże.
- 2
Ziemniaki, marchewki i pietruszkę pokrój w drobną kostkę.
- 3
Wszystkie warzywa włóż do garnka, zalej zimną wodą, dodaj sól i inne przyprawy.
REKLAMA - 4
Gdy zupa się zagotuje, przykryj garnek pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj wszystko przez ok. 20 minut.
- 5
Ugotowane warzywa przepuść przez maszynkę do ziemniaków — pokruszone składniki zagęszczą zupę.
- 6
Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Do zupy dodaj rozbite, roztrzepane wcześniej jajko, i gotuj jeszcze przez minutę.
Zobacz także:
REKLAMA