Wyjątkowa zupa jabłkowa, która stanie się Twoim specjałem. Ten przepis podbija internet

Zupa jabłkowa
Źródło: GettyImages

Składniki

Zupa jabłkowa

  • 1 Szczypta Cukier brązowy
  • 1 Szczypta Mielony cynamon
  • 4 sztuki Jabłko
  • 0.33 Szklanka Jogurt naturalny
  • 0.5 Łyżeczka Sok z cytryny
  • 1 Szczypta Imbir mielony

Przygotowanie

  1. 1

    Jabłka starannie umyj, osusz i obierz ze skórki. Następnie przekrój każdy owoc na ćwiartki i wytnij z niego gniazdo nasienne. 

  2. 2

    Przygotowane jabłka umieść w garnku, a następnie zalej zimną wodą, tak, aby wszystkie owoce znalazły się pod jej powierzchnią. Postaw naczynie na palniku o maksymalnej mocy i doprowadź płyn do wrzenia. Po chwili zmniejsz moc podgrzewania na minimalną i gotuj zupę pod przykryciem, aż do miękkości owoców.

  3. 3

    Gdy jabłka staną się miękkie, zblenduj składniki za pomocą blendera ręcznego. Następnie dodaj jogurt naturalny, imbir w proszku, cynamon mielony oraz brązowy cukier. Zupę jabłkową starannie wymieszaj, a następnie dopraw do smaku sokiem wyciśniętym z cytryny.

     

    Gotowa zupa jabłkowa smakuje fantastycznie podana ze świeżym pieczywem lub gotowanym na mleku ryżem.

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też