Ekspresowa tortilla z tuńczykiem — pomysł na przekąskę w 10 minut

Tortilla z tuńczykiem
Źródło: GettyImages

Składniki

Tortilla z tuńczykiem

  • 120 g Tuńczyk z puszki
  • 0.25 Sztuka Papryka czerwona
  • 4 sztuki Placki tortilli
  • 4 łyżki Kukurydza konserwowa
  • 1 łyżka Majonez
  • 3 sztuki Ogórki kiszone
  • 1 łyżka Musztarda
  • 0.25 Łyżeczka Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. 1

    Paprykę umyj, pozbądź się z niej gniazda nasiennego i wraz z ogórkiem kiszonym pokrój warzywa w drobną kosteczkę.

  2. 2

    Odsącz tuńczyka z zalewy, przełóż go do miski i rozdrobnij widelcem. Następnie dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę z puszki, pokrojoną paprykę oraz ogórki. Do naczynia dodaj także czarny pieprz mielony, majonez oraz musztardę. Na koniec starannie wymieszaj farsz do tortilli z tuńczykiem.

  3. 3

    Na placek tortilli pszennej nałóż porcję przygotowanego nadzienia i ściśle zawiń w rulonik. Każdą tortillę z tuńczykiem pokrój na roladki o szerokości ok. 2 cm. 

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też