Bezglutenowe ciasteczka gryczane z orzechami włoskimi
Z pewnością zakochasz się w smaku bezglutenowych ciasteczek z mąki gryczanej i dodatkiem orzechów.
Autor:
Smak.pl
REKLAMA
Składniki
- 60 g Cukier kokosowy
- 80 g Masło
- 50 g Orzechy włoskie
- 50 g Suszona żurawina
- 120 g Mąka gryczana
- 0.5 Łyżeczka Mielony cynamon
- 2 łyżki Mleko
Przygotowanie
- 1
W misce dokładnie wymieszaj masło z cukrem.
- 2
Dodaj posiekane orzechy, włoskie suszone owoce i ponownie wymieszaj.
- 3
Na koniec do ciasta bezglutenowego dodaj mąkę gryczaną z cynamonem. Jeśli masa jest zbyt krucha, dodaj do niej 2 łyżki mleka.
REKLAMA - 4
Przykryj miskę folią i włóż do lodówki na ok. 30 minut.
- 5
Ze schłodzonego ciasta formuj kuleczki, które delikatnie spłaszcz w dłoniach i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- 6
Bezglutenowe ciastka gryczane piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez ok. 8 minut.
- 7
Ciasteczka podawaj ze szklanką mleka — smakują fantastycznie!
Zobacz także:
REKLAMA