Tosty francuskie na słodko

Tosty francuskie na słodko
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 1 sztuka Bułka paryska
  • 1 sztuka Banan
  • 1.5 szklanki Płatki kukurydziane
  • 2 Jajko
  • Mielony cynamon
  • Olej

Przygotowanie

  1. 1

    Bułkę paryską pokrój na niewielkie kanapki.

  2. 2

    Dojrzałego banana obierz ze skórki i rozgnieć go widelcem na miazgę.

  3. 3

    Jajka rozbij do talerza i dokładnie je roztrzep. Następnie dodaj do nich rozgniecionego banana i cynamon. Wymieszaj masę jajeczną.

  4. 4

    Następnie rozdrobnij płatki kukurydziane, np. zgniatając je w dłoniach.

  5. 5

    Kanapki z pokrojonej bułki paryskiej maczaj w masie jajecznej, następnie panieruj w pokruszonych płatkach kukurydzianych i smaż na rozgrzanym oleju.

  6. 6

    Gotowe tosty francuskie delikatnie odsącz z nadmiaru tłuszczu.

  7. 7

    Posiłek nadaje się dla dzieci już od 8. miesiąca życia.

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też