Tosty francuskie na słodko
Brak pomysłu na słodkie śniadanie? Dobrym rozwiązaniem będą tosty francuskie. Te z poniższego przepisu zostały wzbogacone o chrupiący dodatek, jakim są płatki kukurydziane.
Składniki
- 1 sztuka Bułka paryska
- 1 sztuka Banan
- 1.5 szklanki Płatki kukurydziane
- 2 Jajko
- Mielony cynamon
- Olej
Przygotowanie
- 1
Bułkę paryską pokrój na niewielkie kanapki.
- 2
Dojrzałego banana obierz ze skórki i rozgnieć go widelcem na miazgę.
- 3
Jajka rozbij do talerza i dokładnie je roztrzep. Następnie dodaj do nich rozgniecionego banana i cynamon. Wymieszaj masę jajeczną.
REKLAMA - 4
Następnie rozdrobnij płatki kukurydziane, np. zgniatając je w dłoniach.
- 5
Kanapki z pokrojonej bułki paryskiej maczaj w masie jajecznej, następnie panieruj w pokruszonych płatkach kukurydzianych i smaż na rozgrzanym oleju.
- 6
Gotowe tosty francuskie delikatnie odsącz z nadmiaru tłuszczu.
- 7
Posiłek nadaje się dla dzieci już od 8. miesiąca życia.
Zobacz także: