Prażona cebulka dodatek do wielu tradycyjnych dań

Prażona cebulka
Źródło: GettyImages

Składniki

Prażona cebulka przepis

  • 3 sztuki Cebula
  • 5 łyżek Mąka pszenna
  • 4 szklanek Olej
  • 1 łyżeczka Sól

Przygotowanie

  1. 1

    Cebulę obierz i pokrój w grubą kostkę. Przełóż do miski, rozdziel sklejone cząstki. Dodaj mąkę i suchymi rękoma wymieszaj cebulę z mąką tak, aby pokryła wszystkie kawałki. 

  2. 2

    Olej wlej do garnka i podgrzej do temperatury około 140 stopni. Dodaj cebulę i smaż na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, do czasu, aż stanie sią złota. Zazwyczaj zajmuje to około 25-30 minut. Cebulę wyłóż na ręcznik papierowy, posyp solą, wymieszaj i wystudź.

     

    Zobacz także:

     

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też