Sok z buraka — rewelacyjny sposób na wsparcie odporności (i nie tylko)

Sok z buraka
Źródło: GettyImages

Składniki

Sok z buraka

  • 2 kg Buraki
  • 3 sztuki Marchew
  • 3 sztuki Jabłko

Przygotowanie

  1. 1

    Jabłka, marchewki i buraki starannie umyj i obierz. Następnie pokrój składniki na nieco mniejsze cząstki. 

  2. 2

    Pokrojone produkty umieść w sokowirówce, w celu uzyskania soku z buraka. Gotowy napój umieść w dzbanku, a pozostałości po wyciśniętych jabłkach, marchewkach i burakach przełóż do oddzielnego naczynia. 

  3. 3

    Sok z buraka można dodatkowo przecedzić przez sitko. Po  upływie 30 minut napój jest gotowy do spożywania. 

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też