Ten przepis stał się hitem Instagrama! Jogurtowe tosty to propozycja na rozkoszne śniadanie

Jogurtowe tosty z owocami
Źródło: Shutterstock/Nina Firsova

Składniki

Jogurtowe tosty

  • 3 łyżki Jogurt grecki
  • 2 łyżeczki Miód
  • 4 kromki Chleb tostowy jasny
  • 1 sztuka Jajko
  • Owoce

Przygotowanie

  1. 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 180 st. C.

  2. 2

    Blaszkę wyłóż kawałkiem papieru do pieczenia.c

  3. 3

    W miseczce połącz jogurt oraz miód, a następnie wbij 1 jajko. Podane składniki starannie wymieszaj, aby powstała z nich jednolita, gładka masa.

  4. 4

    Następnie przygotuj 4 kromki chleba tostowego (lub innego pieczywa). W każdej z nich wykonaj wgłębienie, za najlepiej posługując się łyżką stołową.

  5. 5

    Owoce umyj i osusz. Zależnie od rodzaju wybranych owoców usuń skórę, szypułki oraz inne niejadalne części, a następnie rozdrobnij je na mniejsze fragmenty.

  6. 6

    Na każdą z kromek nałóż porcję przygotowanej masy jogurtowej, a zaraz potem dodaj na wierzch ulubione dary natury, pokrojone na małe cząstki. 

  7. 7

    Jogurtowe tosty umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż przysmak do nagrzanego piekarnika. Słodkie kanapki piecz przez ok. 10 minut. 

     

    Jogurtowe tosty smakują wyśmienicie bez żadnych dodatków, bezpośrednio po przygotowaniu. Specjał ten można także urozmaicić, dodając masło orzechowe, czekoladowe dropsy bądź syrop klonowy.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też