Pudding chia ze świeżymi owocami

Pudding chia ze świeżymi owocami
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 100 ml Woda
  • 150 ml Mleko kokosowe
  • 5 łyżek Nasiona chia
  • 8 łyżek Gęsty jogurt naturalny
  • 2 łyżki Syrop klonowy
  • Maliny
  • Truskawki
  • Borówki amerykańskie

Przygotowanie

  1. 1

    Przygotuj 4 kubki — jeśli chcesz zabrać ze sobą budyń do szkoły lub pracy, użyj zamykanych słoików.

  2. 2

    Wlej wodę i mleko kokosowe do zamykanego pojemnika, dodaj syrop klonowy i 5 łyżek nasion chia. Zamknij słoiczek i dobrze nim wstrząśnij. Po kilku minutach powtórz tę czynność jeszcze raz. Zawartość pojemnika wyłóż do przygotowanych wcześniej słoiczków.

  3. 3

    Pudding chia wstaw do lodówki na 2 godziny (najlepiej chłodzić go przez całą noc). Jeśli po godzinie deser będzie wydawać się zbyt rzadki, dodaj 1-2 łyżek nasion chia.

  4. 4

    Kiedy pudding chia osiągnie właściwą konsystencję, do każdego pojemniczka dodaj 1-2 łyżki Skyru i udekoruj deser owocami — malinami, borówkami i truskawkami.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też