Suflet czekoladowy w 5 minut

Suflet czekoladowy
Źródło: GettyImages

Składniki

Suflet czekoladowy przepis

  • 1.5 tabliczka Czekolada deserowa
  • 4 sztuki Jajko
  • 4 łyżki Mąka pszenna
  • 2 łyżki Cukier
  • 2 łyżeczki Masło
  • 2 Szczypty Cukier puder

Przygotowanie

  1. 1

    Wszystkie składniki podziel na pół. Z podanych ilości wyjdą dwa suflety, które należy robić i “piec” osobno.

  2. 2

    Przygotuj dwie 8 cm kokilki, które nadają się do “pieczenia” w mikrofali. Wysmaruj naczynie bardzo cienką warstwą masła.

  3. 3

    Sposób przygotowania jednego sufletu. Czekoladę połam na mniejsze części, przełóż do naczynia nadającego się do podgrzewania w mikrofali i roztop czekoladę. Czekolada potrzebuje dosłownie kilku sekund, aby się rozpuścić w mikrofali.

  4. 4

    Do roztopionej czekolady dodaj masło, jajka i cukier. Energicznie wymieszaj.

  5. 5

    Dodaj mąkę, połącz wszystkie składniki.

  6. 6

    Masę przelej do kokilki i włóż do mikrofali na 3 minuty.

  7. 7

    Przygotuj drugi suflet.

  8. 8

    Gotowe desery posyp cukrem pudrem.

  9. 9

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też