Ciastka bez mleka, jajek i masła — te pyszne łakocie przygotujesz tylko z 2 składników!

Ciastka bez mleka, jajek i masła
Źródło: Shutterstock/Pixel-Shot

Składniki

Ciastka bez mleka, jajek i masła

  • 250 g Mąka migdałowa
  • 2 sztuki Banan

Przygotowanie

  1. 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 170 st. C.

  2. 2

    Banany obierz ze skóry, umieść w misce i zblenduj za pomocą blendera ręcznego. Następnie dodaj do naczynia mąkę migdałową i starannie wymieszaj składniki za pomocą łyżki stołowej.

  3. 3

    Blaszkę wyłóż kawałkiem papieru do pieczenia.

  4. 4

    Za pomocą łyżki do lodów formuj jednakowe kulki i układaj je na przygotowanej wcześniej blaszce. Pamiętaj, aby pozostawić odstępy pomiędzy ciasteczkami, ponieważ w wyniku obróbki nieco zwiększą swoją objętość.

  5. 5

    Blaszkę włóż do nagrzanego piekarnika. Ciastka bez mleka, jajek i masła piecz przez ok. 20-30 minut. Upieczone ciasteczka powinny mieć złocisty kolor.

  6. 6

    Gotowy wypiek pozostaw do wystudzenia na kratce cukierniczej i serwuj po całkowitym wystygnięciu. Możesz udekorować łakocie rozpuszczoną gorzką czekoladą.

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też