Pieczony łosoś z chrupiącą skórką z orzechów makadamia
Pomysł na szybki, zdrowy i aromatyczny obiad. Koniecznie wypróbuj!
Autor:
Smak.pl
Strefa Fit
Łatwe dania
Dania do 30 minut
Główne składniki
Ryby
Posiłki
Fit obiady
Dla młodych mam
Dieta na masę
REKLAMA
Składniki
- 1 kg Filet z łososia
- 70 g Orzechy makadamia
- 60 g Masło
- 70 g Bułka tarta
- Kolendra
- Sól
- Pieprz czarny mielony
Przygotowanie
- 1
Posiekaj świeżą kolendrę. Wymieszaj ją z bułką tartą i posiekanymi orzechami makadamia.
- 2
Wymienione składniki polej roztopionym masłem i mieszaj do połączenia wszystkich składników.
- 3
Filet z łososia ułóż skórą do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie filet dopraw do smaku, a na wierzch wyłóż przygotowaną wcześniej kruchą mieszankę.
REKLAMA - 4
Łososia piecz w temperaturze 200 st. C od 15 do 20 minut, w zależności od grubości fileta.
- 5
Danie podawaj z gotowanymi ziemniakami, świeżą sałatą lub gotowanymi szparagami i skórką z cytryny.
Zobacz także:
REKLAMA