Pieczony łosoś z chrupiącą skórką z orzechów makadamia

Pieczony łosoś z chrupiącą skórką z orzechów makadamia
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 1 kg Filet z łososia
  • 70 g Orzechy makadamia
  • 60 g Masło
  • 70 g Bułka tarta
  • Kolendra
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. 1

    Posiekaj świeżą kolendrę. Wymieszaj ją z bułką tartą i posiekanymi orzechami makadamia.

  2. 2

    Wymienione składniki polej roztopionym masłem i mieszaj do połączenia wszystkich składników.

  3. 3

    Filet z łososia ułóż skórą do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie filet dopraw do smaku, a na wierzch wyłóż przygotowaną wcześniej kruchą mieszankę.

  4. 4

    Łososia piecz w temperaturze 200 st. C od 15 do 20 minut, w zależności od grubości fileta.

  5. 5

    Danie podawaj z gotowanymi ziemniakami, świeżą sałatą lub gotowanymi szparagami i skórką z cytryny.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też