Polędwiczki wieprzowe w sosie malinowym
Atrakcyjna odsłona polędwiczek wieprzowych. Mięso podane w towarzystwie doskonałego sosu malinowego smakuje rewelacyjnie. Wypróbuj koniecznie!
Składniki
- 400 g Polędwiczki wieprzowe
- 2 sztuki Szalotka
- 2 łyżki Przyprawa do wieprzowiny
- 2 łyżki Miód
- 3 łyżki Oliwa z oliwek
- 100 g Maliny
- 100 ml Ocet balsamiczny
- 1 łyżeczka Pieprz czarny mielony
Przygotowanie
- 1
Polędwiczki wieprzowe oczyść z nadmiaru tłuszczu i dopraw przyprawą do wieprzowiny. Tak przygotowane mięso powinno leżakować kilka godzin w lodówce.
- 2
Smaż mięso na rozgrzanej oliwie z obydwu stron.
- 3
Posiekaj szalotkę i podsmaż ją na patelni. Następnie dodaj miód, maliny (mrożone lub świeże), ocet i czarny pieprz mielony.
REKLAMA - 4
Całość gotuj do momentu, aż sos malinowy znacznie się zredukuje. Owoce powinny stać się bardzo miękkie i łatwo się rozpadać się.
- 5
Do przygotowanego sosu dodaj polędwiczki wieprzowe i duś całość pod przykryciem przez ok. 10 minut.
- 6
Na koniec polędwiczki wieprzowe pokrój w plastry i rozłóż na sosie malinowym.