Zbawienna dla zdrowia herbata z liści malin — prozdrowotny napój, idealny na jesień

Herbata z liści malin
Źródło: Shutterstock/kostrez

Składniki

Herbata z liści malin

  • Liście malin

Przygotowanie

  1. 1

    Liście malin starannie umyj, a następnie wysusz w suszarce do żywności.

  2. 2

    Jeżeli nie posiadasz suszarki do żywności, nagrzej piekarnik do temperatury 40 st. C. Na blaszce rozłóż kawałek papieru do pieczenia, a następnie ułóż na nim liście malin, tak aby pozostawała pomiędzy nimi przestrzeń. Foremkę włóż do nagrzanego piekarnika i susz do chwili otrzymania delikatnych i kruchych listków. 

  3. 3

    Do szklanki wsyp 2 łyżeczki suszu i wlej 200 ml wrzątku. Herbatę z liści malin parz przez ok. 5-10 minut.

     

    Herbata z liści malin smakuje obłędnie podana z miodem oraz plasterkiem cytryny.

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też