Kulki kokosowe z mango
Aromatyczne kulki z mango i kokosa to pomysł na szybki deser dla miłośników egzotycznych smaków.
Autor:
Smak.pl
REKLAMA
Składniki
- 200 g Wiórki kokosowe
- 1 sztuka Mango
- 0.5 Puszka Słodzone mleko skondensowane
Przygotowanie
- 1
Obierz mango ze skórki, a miąższ pokrój na mniejsze kawałki.
- 2
Kokos smaż na głębokiej, suchej patelni, aż zacznie się lekko rumienić i uwalniać zapach. Następnie wsyp go do miski.
- 3
Wymieszane kawałki mango ułóż na patelni, wylej skondensowane mleko i gotuj razem na małym ogniu, aż masa lekko zgęstnieje.
REKLAMA - 4
Następnie dodaj prażony kokos i gotuj razem, cały czas mieszając, do momentu, aż cały płyn wyparuje i powstanie lepkie ciasto. Przełóż je do miski i odstaw na bok, żeby wystygło.
- 5
Z przestudzonej masy w dłoniach uformuj niewielkie kuleczki i obtocz je w wiórkach kokosowych.
Wypróbuj także przepis na kakaowo-orzechowe kulki mocy.
REKLAMA