Kulki kokosowe z mango

Kulki kokosowe z mango
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 200 g Wiórki kokosowe
  • 1 sztuka Mango
  • 0.5 Puszka Słodzone mleko skondensowane

Przygotowanie

  1. 1

    Obierz mango ze skórki, a miąższ pokrój na mniejsze kawałki.

  2. 2

    Kokos smaż na głębokiej, suchej patelni, aż zacznie się lekko rumienić i uwalniać zapach. Następnie wsyp go do miski.

  3. 3

    Wymieszane kawałki mango ułóż na patelni, wylej skondensowane mleko i gotuj razem na małym ogniu, aż masa lekko zgęstnieje.

  4. 4

    Następnie dodaj prażony kokos i gotuj razem, cały czas mieszając, do momentu, aż cały płyn wyparuje i powstanie lepkie ciasto. Przełóż je do miski i odstaw na bok, żeby wystygło.

  5. 5

    Z przestudzonej masy w dłoniach uformuj niewielkie kuleczki i obtocz je w wiórkach kokosowych.

     

    Wypróbuj także przepis na kakaowo-orzechowe kulki mocy.

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też