Ciasto francuskie z dżemem, czyli smaczny, tani i szybki deser dla całej rodziny

Ciasteczka z dżemem
Źródło: Shutterstock/Bowonpat Sakaew

Składniki

Ciastka francuskie z dżemem

  • 1 opakowanie Ciasto francuskie
  • 3 łyżki Dżem truskawkowy
  • 1 sztuka Żółtko

Przygotowanie

  1. 1

    Piekarnik nagrzej do 180 stopni.

  2. 2

    Rozwiń ciasto francuskie na blacie. Za pomocą foremki wykrój ciasteczka. Na środek każdego ciasteczka wyłóż porcję dżemu.

  3. 3

    Widelcem roztrzep żółtko, za pomocą pędzelka posmaruj brzegi każdego ciastka.

  4. 4

    Przygotowane ciastka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz, do czasu aż ciasto stanie się rumiane - zazwyczaj zajmuje to 8-10 minut.

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też