Hiszpańska Sangria, czyli rozkosz dla kubków smakowych. Przepis na idealny koktajl

Sangria
Źródło: GettyImages

Składniki

Sangria

  • 50 ml Likier pomarańczowy
  • 750 ml Czerwone wino
  • Nasiona granatu
  • 250 ml Woda mineralna
  • 1 sztuka Zielone jabłko
  • Liście świeżej mięty
  • 1 sztuka Pomarańcza
  • 250 ml Sok z granatu
  • 1 sztuka Limonka

Przygotowanie

  1. 1

    Pomarańczę oraz limonkę sparz wrzątkiem, natomiast zielone jabłko starannie wyszoruj. Następnie wyszczególnione owoce pokrój w cienkie plasterki.

  2. 2

    Jabłko przekrój na ćwiartki, a następnie wykrój z niego gniazdo nasienne i każdy kawałek pokrój w cienkie plasterki.

  3. 3

    W szklanym dzbanku umieść kawałki zielonego jabłka, pomarańczy, limonki oraz nasiona granatu. Następnie wlej czerwone wino, likier pomarańczowy, sok z granatu i przefiltrowaną wodę. Wszystkie składniki starannie wymieszaj, a na koniec dodaj również liście mięty.

     

    Sangria prezentuje się niezwykle atrakcyjnie serwowana w kieliszkach na wino. Aby schłodzić koktajl alkoholowy, proponujemy dodać do niego kostki lodu.

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też