Ladyfingers — podłużne biszkopty

Ladyfingers
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 3 Jajko
  • 1 Białko jajka
  • 1 szklanki Mąka pszenna
  • 0.5 Szklanka Cukier
  • 0.5 Łyżeczka Cukier wanilinowy
  • Szczypta Sól

Posypka

  • 2 łyżki Cukier puder
  • 2 łyżki Cukier

Przygotowanie

  1. 1

    Rozgrzej piekarnik do 150°C.

  2. 2

    Oddziel białka od żółtek. Do białek dodaj sól i ubij je na puch.

  3. 3

    Żółtka ubij z cukrem.

  4. 4

    Do ubitych białek dodawaj stopniowo żółtka utarte z cukrem. Następnie do miski wsyp przesianą mąkę oraz cukier wanilinowy. Całość wymieszaj, posługując się silikonową szpatułką.

  5. 5

    Blaszkę do pieczenia posmaruj masłem. Rękaw cukierniczy napełnij przygotowaną masą i wyciskaj podłużne ciasteczka na blaszkę. Całość posyp mieszanką cukrów pudrem i odstaw na 5-10 minut.

  6. 6

    Podłużne biszkopty piecz 10-15 minut.

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też