Prosty i szybki gulasz wołowy

Gulasz wołowy
Źródło: StockFood

Składniki

Gulasz wołowy

  • 500 g Mięso wołowe
  • 1 łyżeczka Majeranek
  • 1 łyżeczka Sól
  • 1 łyżeczka Słodka papryka
  • 2 ząbki Czosnek
  • 400 Woda
  • 3 sztuki Cebula
  • 2 łyżki Olej
  • 2 szczypty Pieprz

Przygotowanie

  1. 1

    Mięso umyj w zimnej wodzie, pokrój na około 3 cm kostkę i posyp solą. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż mięso na złoto. Przygotowane mięso przełóż do rondla.

  2. 2

    Cebulę i czosnek obierz, pokrój w kostkę. Włóż na patelnię, na której smażyło się mięso i podsmaż. Przełóż do mięsa.

  3. 3

    Dodaj pieprz, paprykę mieloną, majeranek i zalej zimną wodą. Przykryj rondel pokrywką i duś na małym ogniu około godziny.

  4. 4

    Mieszaj gulasz wołowy od czasu do czasu, jeśli woda wyparuje, dolej nowej.

    Zobacz przepis na tradycyjny gulasz wieprzowy. 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też