Krem kokosowy idealny do przekładania różnych ciast i tortów

Krem kokosowy
Źródło: GettyImages

Składniki

Składniki na ok. 600 g kremu kokosowego

  • 400 g Śmietana 36%
  • 7 łyżek Cukier puder
  • 2 puszki Mleczko kokosowe

Przygotowanie

  1. 1

    Zimną śmietankę wlej do dużej misy. Miksuj, zaczynając od najmniejszych obrotów, z czasem zwiększając je. Do ubitej śmietany dodaj po łyżce cukru pudru, miksuj po każdej porcji przez około 30 sekund.

  2. 2

    Otwórz puszki z mleczkiem kokosowym. Nie mieszaj zawartości. Zdejmij łyżką górną część mleczka kokosowego i porcjami wmieszaj w bitą śmietanę. Odstaw krem do lodówki na minimum 30 minut. Przekładaj ciasto lub tort chłodną masą.

     

    Zobacz także:

     

     

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też