Krem malinowy do tortu — wyjątkowe nadzienie, które rozpływa się w ustach. Twój tort będzie wyglądał obłędnie

Krem malinowy do tortu
Źródło: Shutterstock/from my point of view

Składniki

Krem malinowy do tortu

  • 75 ml Wrzątek
  • 500 ml Śmietanka 30%
  • 250 g Maliny
  • 1 opakowanie Galaretka malinowa

Przygotowanie

  1. 1

    Maliny opłucz zimną, bieżącą wodą. 

  2. 2

    Maliny dodaj do rondelka i podgrzewaj je do chwili odparowania nadmiaru wody. Jeżeli chcesz pozbyć się pestek, przetrzyj owoce przez sito.

  3. 3

    Do szklanki wlej wrzątek oraz wsyp galaretkę. Mieszaj składniki do chwili połączenia, a następnie wlej do rondelka z musem malinowym i wymieszaj wspomniane komponenty.

  4. 4

    Śmietankę ubij mikserem na sztywną masę. Następnie dodaj schłodzony mus malinowy i mieszaj składniki za pomocą szpatułki do chwili otrzymania jednolitego kremu. 

     

    Tak przygotowany krem malinowy rozsmaruj na torcie bezpośrednio po wykonaniu. Pamiętaj, że masa stężeje w trakcie schładzania.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też