Banalny w przygotowaniu, aksamitny mus malinowy — eksplozja letnich smaków

Mus malinowy
Źródło: Shutterstock/5 second Studio

Składniki

Mus malinowy

  • 2 łyżki Cukier puder
  • 125 g Serek mascarpone
  • 1 szklanki Maliny
  • 2 łyżeczki Cukier wanilinowy
  • 0.25 Szklanka Mleczko zagęszczone niesłodzone
  • Kilka herbatniki

Przygotowanie

  1. 1

    Maliny opłucz zimną, bieżącą wodą i pozostaw do osuszenia. Usuń spleśniałe i zepsute owoce.

  2. 2

    Kruche ciasteczka pokrusz palcami na mniejsze kawałki. 

  3. 3

    Do misy blendera dodaj mascarpone, maliny, mleko skondensowane, cukier oraz cukier wanilinowy. Składniki zmiksuj na gładki mus.

  4. 4

    Przygotuj słoiczki lub pucharki. Na dno każdego naczynia wsyp porcję pokruszonych ciasteczek, a następnie wlej mus malinowy i wyrównaj jego powierzchnię za pomocą łyżeczki. 

  5. 5

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też