Jajka faszerowane łososiem

Jajka faszerowane łososiem
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 5 Jajko
  • 2 łyżki Majonez
  • 1 łyżka Serek śmietankowy
  • 75 g Łosoś wędzony
  • 1 łyżeczka Chrzan
  • 1 łyżka Koperek
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1

    Jajka ugotuj na twardo. Po ok. 8 minutach od zagotowania wody wylej wrzątek i zalej jaja zimną wodą. Po chwili obierz je ze skorupki i przekrój wzdłuż.

  2. 2

    Łososia posiekaj na drobne kawałki. Odłóż odrobinę do dekoracji gotowych jajek faszerowanych.

  3. 3

    Z przekrojonych jajek wydrąż żółtka i odłóż je do oddzielnej miski.

  4. 4

    Żółtka rozgnieć widelcem, dodaj kawałki łososia, majonez, serek śmietankowy i chrzan. Całość dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.

  5. 5

    Jajka wypełnij przygotowanym nadzieniem. Wierzch jajek faszerowanych łososiem udekoruj posiekanym koperkiem i odrobiną łososia.

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też