Jajka faszerowane łososiem
Jajka faszerowane łososiem to przepis na pyszną przystawkę. Doskonale sprawdzi się jako element świątecznego śniadania lub smaczna przekąska, podana przed wielkanocnym obiadem.
Składniki
- 5 Jajko
- 2 łyżki Majonez
- 1 łyżka Serek śmietankowy
- 75 g Łosoś wędzony
- 1 łyżeczka Chrzan
- 1 łyżka Koperek
- Pieprz
- Sól
Przygotowanie
- 1
Jajka ugotuj na twardo. Po ok. 8 minutach od zagotowania wody wylej wrzątek i zalej jaja zimną wodą. Po chwili obierz je ze skorupki i przekrój wzdłuż.
- 2
Łososia posiekaj na drobne kawałki. Odłóż odrobinę do dekoracji gotowych jajek faszerowanych.
- 3
Z przekrojonych jajek wydrąż żółtka i odłóż je do oddzielnej miski.
REKLAMA - 4
Żółtka rozgnieć widelcem, dodaj kawałki łososia, majonez, serek śmietankowy i chrzan. Całość dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
- 5
Jajka wypełnij przygotowanym nadzieniem. Wierzch jajek faszerowanych łososiem udekoruj posiekanym koperkiem i odrobiną łososia.