Idealna kiełbasa z grilla

Kiełbasa z grilla
Źródło: GettyImages

Składniki

Kiełbasa z grilla

  • 6 sztuk Kiełbasa

Przygotowanie

  1. 1

    Wybraną kiełbasę ponacinaj delikatnie na całej długości z dwóch stron, tworząc “krateczkę”.

  2. 2

    Ponacinane kiełbaski ułóż na tacce aluminiowej, na rozgrzanym grillu. Miej na uwadze, że kiedy tłuszcz kapie na żar, mogą powstawać toksyczne, rakotwórcze związki, czemu zapobiec ma właśnie obecność tacki, do której może skapywać tłuszcz, marynata, czy soki.

  3. 3

    Kiełbaski grilluj przez ok. 15 minut, obracając je regularnie, do preferowanego stopnia wypieczenia.

    Może zainteresować Cię także przepis na inny klasyk ogrodowego biesiadowania — kaszankę z grilla.

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też