Sałatka koperkowa siostry Anastazji przebija tradycyjną jarzynową! Musisz jej spróbować

Sałatka koperkowa
Źródło: Shutterstock/Svetlana Verbitckaia

Składniki

Sałatka koperkowa

  • 2 pęczki Koperek
  • 1 słoik Majonez
  • 4 sztuki Ogórki kiszone
  • 1 sztuka Cebula czerwona
  • 1 puszka Kukurydza konserwowa
  • 2 sztuki Pierś z kurczaka
  • 1 puszka Groszek konserwowy
  • 1 puszka Ananas
  • Pieprz czarny mielony
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1

    Piersi z kurczaka starannie opłucz pod bieżącą wodą i oczyść z ewentualnych błon. Następnie włóż mięso do gotującej się, osolonej wody i gotuj do miękkości. Drób można również podpiec w piekarniku. Gdy kurczak nieco ostygnie, pokrój mięso w niedużą kostkę i przełóż do miski.

  2. 2

    Ananasa odsącz z zalewy i pokrój na mniejsze kawałki.

  3. 3

    Cebulę obierz z łupin i pokrój w kostkę.

  4. 4

    Ogórki kiszone pokrój w drobną kosteczkę.

  5. 5

    Opłucz koperek i drobno go posiekaj.

  6. 6

    Kukurydzę oraz groszek konserwowy umieść na durszlaku i odsącz z zalewy. 

  7. 7

    Wszystkie składniki przełóż do miski z kurczakiem i starannie wymieszaj.

  8. 8

    Na koniec do sałatki koperkowej dodaj majonez oraz podstawowe przyprawy, czyli sól oraz czarny pieprz mielony. Całość starannie wymieszaj i umieść w lodówce.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też