Sernik na szybko z masłem orzechowym, czyli idealne ciasto dla zabieganych

Sernik
Źródło: Shutterstock/Ahanov Michael

Składniki

Sernik z masłem orzechowym przepis

  • 4 sztuki Jajko
  • 0.5 kilogram Ser biały
  • 1 Szczypta Sól
  • 1 opakowanie Budyń śmietankowy
  • 50 g Masło
  • 3 łyżki Cukier
  • 3 łyżki Masło orzechowe

Przygotowanie

  1. 1

    Oddziel białka od żółtek. Do żółtek dodaj cukier i miksuj masę do czasu, aż stanie się puszysta i jasnożółta. Masło przełóż do rondelka, roztop i wystudź. Ser przełóż do miski, dodaj masło orzechowe, budyń, wlej zimne masło i wymieszaj. Do powstałej masy dodaj ubite żółtka. Do białek dodaj sól i ubij na sztywno. Delikatnie wmieszaj białka z masą serową.

  2. 2

    Piekarnik nagrzej do 180 stopni.

  3. 3

    Okrągłą formę, najlepiej 22-25cm wyłóż papierem do pieczenia, przelej masę serową. Sernik z masłem orzechowym włóż do nagrzanego piekarnika i piecz 30 minut.

  4. 4

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też