Ekspresowe placki twarogowe, które zasmakują najmłodszym

Placki twarogowe z bananem
Źródło: GettyImages

Składniki

Placki twarogowe

  • 0.5 Sztuka Banan
  • 1.5 łyżka Mąka pełnoziarnista
  • 2 łyżki Ser biały
  • 1 Jajko
  • 1 łyżka Olej rzepakowy
  • 1 łyżka Rodzynki

Przygotowanie

  1. 1

    Banana obierz ze skórki, podziel na mniejsze kawałki i wrzuć go do miski. Następnie dodaj twaróg i rozgnieć całość widelcem (nic nie stoi na przeszkodzie, by użyć do tego blendera).

  2. 2

    Do naczynia dodaj jajko, mąkę pełnoziarnistą, rodzynki i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. 

  3. 3

    Rozgrzej patelnię i posmaruj ją olejem rzepakowym. Następnie z przygotowanego ciasta uformuj na patelni okrągłe placki. Smaż je z dwóch stron do zarumienienia, następnie przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.

  4. 4

    Gotowe placki twarogowe podawaj z kawałkami świeżych owoców i jogurtem naturalnym.

     

    Wypróbuj także przepis na babeczki bananowe.

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też